DK06907/2012 Weim-Bo's C-Aicho   DK00779/2014 DKCH Ørstedmark's Cinne

2019 - Weom-Bo's E-kuld

Korthår hvalpe 2019
E-kuldet født 31/7-2019
 
DKCH Ørstedmark's Cinne er parret med Weim-Bo's C-Aicho. Hvalpe er født 31/7-2019

Indavlskoefficient: 3 led 0%

Opdrætter Birte Johansen tlf 51297022 mail: birte@weimbos.dk
 

Denne blog vil følge dette kuld fra det bliver 'lavet' og i årene efter hvalpene er flyttet hjemmefra. Læs mere om Aicho her og Cinne her. Kig også på www.weimbos.dk/korthaar
 


Hvalpe 2 uger - 2 spættede han hvalpe ikke solgt
Her er hvad en af hvalpekøberne fra Cinnes kuld sidste år lige har skrevet på facebook: Jeg har en han fra sidste kuld og kan varmt anbefale at købe en det er en super hund.


FAST FØDE

Hvalpenes første måltid med 'fast' føde. Opblødte hvalpepiller, havregrød og acidophilus. De skal lige finde ud af hvad det er, men så fik de også smasket lidt i sig. De skal dog lige finde ud af man ikke skal gå oppe i maden, eller tørre det af i hovedet på de andre, så håndklædet var flittig i brug.

 

Oprettet tor, august 20,august  2019 21:25


DER ER MANGE MÅDER AT DRIKKE MÆLK PÅ

Oprettet tor, august 18,august  2019 9:04


ÅBEN FOR MÆLKEBAREN

 

Læg mærke til lyden, man kan høre der bare er åben for mælkebaren og der bliver kørt mælk ned :-) dejlig lyd

Oprettet tor, august 17,august  2019 13:35


ÆNDRING AF BOLIGEN - OG NEGLEKLIPNING

Midlertidig ophold i fødekassen, mens der fjernes lister i hvalpekassen, listerne er der for at hvalpene kan 'gemme' sig derinde hvis Cinne ved et uheld kommer til at lægge sig på dem. Efter vi havde spist og kom ind i stuen, var en af hvalpene uden for kassen, og altså brugt listen som trappe, så derfor var det tid at fjerne dem.

Så har Cinne indtaget den ny-støvsugede hvalpekasse med nyvasket vetbed i. Vetbed er et tæppe hvor væske (urin) løber igennem og lander i tisselagenet nedenunder, på den måde ligger hvalpene hele tiden tørt.

Så er alle 162 negle klippet igen. På billedet ses at øjnene er noget åbne, men at han ikke kan fokusere endnu.

 

Oprettet tor, august 15,august  2019 17:00


TRÆNGSEL VED MÆLKEBAREN

Så er hvalpene 2 uger, og de har næsten fordoblet deres vægt.

Nedenfor kæmpes der om at komme til mælkebaren, hvalpens øjne er nogen små sprækker hvor man kan begynde at skimte øjnene. og de forsøger at komme på benene,og vralter afsted, men mister hurtig balancen og trimler om :-)

Oprettet tor, august 15,august  2019 17:00


Mental/fysisk udvikling

Af Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub

0 til 3 uger

Fødsel- og sanseudviklingsperiode

Forudsat en normal hvalpefødsel, skal tæven have ro og lov til selv at passe sine hvalpe. Hvalpene vil hovedsagelig die, sove og holde sig varme. Nærkontakt til de øvrige søskende, og ikke mindst deres mor, er af vital betydning for hvalpene. Opdrætteren bør sidst i perioden tage hvalpene op og håndtere dem dagligt. Centralnervesystemet er i de første par uger nærmest i dvale, men hvalpene er dog modtagelige for visse informationer, herunder tævens sindsstemning: uro, frygt og aggressivitet. Hvalpene reagerer på kulde, varme, og de kan regulere deres kropstemperatur ved eksempelvis at søge varme hos deres søskende og tæven. Tæven stimulerer (i den første tid) hvalpene til urinering og afføring ved at slikke dem bagi. Øjnene åbnes efter 10-14 dage, men synet er dårligt de første uger. Hvalpene kan lugte, høre og begynder at kravle for sidst i perioden at kunne gå. Det er vigtigt, at hvalpen selv får lov til at søge og arbejde sig frem til tævens dievorter. Et vellykket resultat er meget udviklende for hvalpen og danner grundlag for et rationelt søg. Byggestenene til søgeudviklingen er hermed skabt.

Oprettet søn,15. august  2019 17:00