DK06907/2012 Weim-Bo's C-Aicho   DK00779/2014 DKCH Ørstedmark's Cinne

2019 - Weom-Bo's E-kuld

Korthår hvalpe 2019
E-kuldet født 31/7-2019
 
DKCH Ørstedmark's Cinne er parret med Weim-Bo's C-Aicho. Hvalpe er født 31/7-2019

Indavlskoefficient: 3 led 0%

Opdrætter Birte Johansen tlf 51297022 mail: birte@weimbos.dk
 

Denne blog vil følge dette kuld fra det bliver 'lavet' og i årene efter hvalpene er flyttet hjemmefra. Læs mere om Aicho her og Cinne her. Kig også på www.weimbos.dk/korthaar
 


Hvalpe 5 uger - 2 spættede han hvalpe ikke solgt
Her er hvad en af hvalpekøberne fra Cinnes kuld sidste år lige har skrevet på facebook:
Jeg har en han fra sidste kuld og kan varmt anbefale at købe en det er en super hund.


Grønt halsbånd BSMB han som nu hedder Esso


Brunt halsbånd BSMB han som nu hedder Ekko


SE HVEM ER HVEM - 5 uger - klik her

Oprettet onsdag, 4,september  2019 20:11


Nyt legetøj i haven

Hvad er det for nogen mærkelige nogen siger Tony - sort halsbånd - de bevæger sig


Tunnelen er stadig sjov


Grå og gul kan også lide tunnelen

Oprettet onsdag, 4,september  2019 20:11


5 uger - skud

Allerede 5 uger, hvalpene er nu sjove og bevæger sig med en vis fart. De leger og undersøger og radius bliver større og større. I dag er det rigtig snusket vejr, så aftensmaden måtte spises inde. I går da hvalpene spiste i haven, skød jeg 2 skud med hundeprop pistolen, selvfølgelig på lang afstand, hvalpene spiste bare videre som intet var hændt. Hvalpene hører også fra tid til anden lyd cd-en Auritus med mange forskellige lyde, fra fyrværkeri, til børn til trafik til landlige lyde mm.


Oprettet onsdag, 4,september  2019 19:02


Mental/fysisk udvikling

Af Lise Lotte Christensen, Dansk Kennel Klub

5 til 7 uger

Social tilpasningsperiode

Hvalpene udvikler indbyrdes selvhævdelse, og finder deres plads i kuldet. Legenes karakter bliver mere voldsomme og hårdhændede, og de udvikler herunder bl.a. dominans og underkastelseslege, som er en del af den sociale tilpasning.

Tæven vil i stigende grad påtage sig førerrollen, hvorunder legen har et mere opdragende formål. Hun kan eksempelvis demonstrere ved at efterlade et kødben midt i flokken. Herefter vil hun typisk afvente en af hvalpenes initiativ til at ville tilegne sig kødbenet. Dette forsøg vil resultere i en øjeblikkelig tilrettevisning. Situationen kan virke hårdhændet, men er væsentlig for hvalpens videre udvikling m.h.t. rangordenen i flokken (familien).

Hvalpens interesse for lugte intensiveres i denne periode, idet den begynder at spise fast føde. Den kan nu træne sin lugtesans, og er faktisk i stand til at søge efter godbidder. Hvalpens interesse for at løbe efter, og bringe byttet (f.eks. en tennisbold) tilbage til mennesket udvikles i 6 ugers alderen. Hvalpens intensitet i at løbe efter og gribe kan variere meget. Se også træningspas søgeudvikling.

Ører og øjne fungerer nu som de skal, og bevægelserne er nu mere velkoordinerede.

Det er vigtigt for hvalpenes udvikling, at opdrætteren sørger for at hvalpene har spændende ting at undersøge og lege med. De bør endvidere komme udenfor og gå på opdagelse i haven. Hvalpe skal stimuleres som beskrevet ovenfor, for at udvikle sig optimalt.

Oprettet søn,21. august  2019 17:00