DK06907/2012 Weim-Bo's C-Aicho   DK00779/2014 DKCH Ørstedmark's Cinne

2019 - Weom-Bo's E-kuld

Korthår hvalpe 2019
E-kuldet født 31/7-2019
 
DKCH Ørstedmark's Cinne er parret med Weim-Bo's C-Aicho. Hvalpe er født 31/7-2019

Indavlskoefficient: 3 led 0%

Opdrætter Birte Johansen tlf 51297022 mail: birte@weimbos.dk
 

Denne blog vil følge dette kuld fra det bliver 'lavet' og i årene efter hvalpene er flyttet hjemmefra. Læs mere om Aicho her og Cinne her. Kig også på www.weimbos.dk/korthaar
 


9 UGER HENNE

Ja så er Cinne 9 uger henne og fødslen kan ske hvornår som helst nu. Helt korrekt er det 9 uger siden 1.parring. 2.parring var 2 dage efter, så det kan jo også være terminen først er fredag smiley Cinne har spist fint indtil i morges, hvilket også indikerer, at tiden nærmer sig. Jeg holder ferie af samme årsag. Cinne luftes nu kun i snor, hun skulle jo nødig stikke af for at finde en hule og føde hvalpene i, som deres instinkt siger dem de skal.

Mælkebaren er ved at være klar til de små - bare de nu kan gabe over dem.

9. uge: Den sidste uge af drægtigheden forbereder tæven sig til fødslen. Hun bliver mere stille og interesserer sig ikke så meget for at lege, og kan være mindre social end normalt. De sidste 2-3 døgn før fødslen bør man reducere fodermængden med 30-40 %, og i det sidste døgn før selve fødslen vil tæven normalt ikke æde. Fra ca. 60. dagen kan fosteret overleve uden for livmoderen.

 

Oprettet ons, juli 31, 2019 11:18:51


8 UGER HENNE

Nu er der kun en uge til, og Cinne er stoooor - men apporten SKAL med på luftetur

8. uge:
Fosteret er færdigdannet og kan nu føles, og til tider kan fostrenes hjerteslag høres. Tæven er nu nærmest besværet af sin vægt og sit omfang og skal i denne periode vænnes til sin fødekasse. Mælkekirtlerne er spændte og fulde af mælk.

Oprettet ons, juli 24, 2019 17:33:28


7½ UGER HENNE

Nu går det stærk - Cinne bliver stor - appetitten fejler dog ingenting

Gad vist hvalpene siger til at mor ligger på ryggen

 

Oprettet søn, juli 21, 2019 10:26:28


7 UGER HENNE

Nu begynder maven at vokse for alvor :-)

Herunder kommer lige et par billeder fra i aftes hvor hun ligger på gulvet

Fødekassen er fundet frem, og Cinne synes den er dejlig at ligge i.

Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann
7. uge:
I løbet af denne uge vil kropsbehåring vokse ud, og farvemarkeringen vil kunne ses. Poterne og trædepuderne er efterhånden færdigdannede. Fosteret ligner nu den færdige hvalp, men kan ikke overleve uden for livmoderen. Fra dette tidspunkt er det egentlig kun størrelsen, der øges. Forbeningen i knoglerne er nu så fremskreden, at man fra dag 49 kan se fostrene på røntgenbilleder. Det er nu for første gang i drægtigheden muligt at se fosterbevægelser. Tævens bug er i de fleste tilfælde tydeligt forøget, og mælkeproduktionen er begyndt. Foderet bør fra nu af være specialfoder til drægtige tæver/hvalpe, men ikke i store mængder. Der er ingen fordel i at tæven bliver for tyk før fødslen.

 

Oprettet ons, juli 17, 2019 16:59:52


6 UGER HENNE

Nu begynder der at ske noget. Maven vokser :-)

Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann
6 uge:
Øreflipper og øjenlåg vokser og dækker i slutningen af ugen henholdsvis øregang og øjne. De ydre kønsorganer begynder at forandre sig i retning af han- og hunkønsorganer. I starten af ugen adskilles tæerne helt, og i slutningen af ugen vil kløerne blive dannet. Følehår begynder at vokse ud af de anlæg, der blev dannet ugen før. Tarmsystemet forlader navlestrengen og befinder sig nu i den endelig placering i bughulen. Hos tæven ses en svag rosafarvning af dievorterne, og afhængig af antallet af hvalpe i livmoderen vil bugen tiltage en lille smule i omfang. Der er ikke grund til foderændringer endnu.

Oprettet ons, juli 10, 2019 17:51:17


5 UGER HENNE

Nu er der vist en lille mave smiley

En af Cinnes ynglingspladser er på fodskammelen, så kan hun holde øje med hvad der foregår ude på marken - her ses også den lille mave smiley

Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann
5. uge:
I denne uge formes øjenlågene, og følehårene på overlæben og over øjnene anlægges. Øreflippen vokser, så den næsten dækker over anlægget til øregangen. Fem par dievorter med tilhørende mælkekirtler, samt de ydre kønsorganer begynder deres udvikling. I løbet af denne uge vil fosterets poter begynde at forme det, der senere bliver til trædepuder og tæer. Omkring dag 33 lukker ganen, så efter denne dato kan ganespalte ikke opstå. I det hele taget er den mest risikofyldte tid, hvor kemikalier og andre stoffer kan skade fosteret, nu overstået. Her begynder også dannelsen af tarmsystemet, som på dette stadium endnu befinder sig i navlestrengen. Drægtigheden kan nu ikke længere føles, men ultralydsscanning er den mest anvendelige metode fra nu af og indtil fosteret kan påvises med røntgen billeder. Tæven vil muligvis først nu vise de første tegn på drægtighed ved en ændret adfærd, men bugen har endnu ikke ændret facon.
 

Oprettet ons, juli 03, 2019 16:48:48


NY TUNNEL

Så er der en ny tunnel klar - Den er længere end den vi havde sidste år, som hvalpene sled op.

Prøv at se denne lille appetitvækker fra D-kuldet - 7 uger gamle - sidste sommer - hvalpene ELSKER tunnelen

Oprettet søn, juni 30, 2019 12:12:17


JUHU - DER ER HVALPE

Billedet blev ikke særlig godt, men juhu Cinne er med hvalpe - ultralydsscanningen viste tydeligt at der er hvalpe - dejligt at få at vide.
 

Oprettet fre, juni 28, 2019 20:21:38


4 UGER HENNE

Nej der er stadig intet at se på maven, men det er helt normalt og efter bogen. Nu varer det ikke længe før Cinne kan ultralyds scannes, det kommer genboen og gør, da han har en ultralydsscanner til grisene.

Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann
4. uge:

Man kan nu tydeligt skelne for- og bagben. Øreflipperne er synlige som en lille fold og ører og øjne bliver dannet i denne uge. Fosterhinderne kan i dette stadie føles som bobler på ca. 2,5 cm størrelse. Hvis man med sikkerhed skal kunne fastslå en drægtighed ved at føle på bughulen (palpation), kræver det en meget rolig og slank tæve. Drægtigheden kan påvises ved ultalydsscanning fra dette tidspunkt.

 

Oprettet ons, juni 26, 2019 19:17:20


3 UGER HENNE

Ja så er Cinne 3 uger henne, og helt efter planen kan der stadig ikke ses noget.


Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann

Efter ca. 3 uger, med en variation på mellem 17 - 22 dage, er fosteranlæggene ligeligt fordelt i de to livmoderhorn og er nu i gang med at vokse fast på livmodervæggen. Fosteranlæget er på dette tidspunkt ca. 1 cm. langt og minder om en lille fisk med udvækster, som senere bliver til for og bagben. Der hvor fosteranlæget er vokset fast på livmoderen, dannes moderkagen, som bliver fosterets forbindelse med moderen. Igennem moderkagen, der også kaldes placenta, tilfører tæven de næringsstoffer som fosteret skal bruge i den kommende udvikling. Fosteret forbindes med moderkagen via sin navlestreng.

 

Oprettet ons, juni 19, 2019 17:24:51


2 UGER HENNE

Og nej - helt efter planen - er der stadig intet at se. :-)
 

Oprettet  ons, juni 12, 2019 17:26:32


1 UGE HENNE

Nej der er intet at se endnu :-)

Fra Læsestof - Tema om drægtighed hos hunde Af dyrlæge Henning Ingemann Efter en vellykket parring transporteres de befrugtede æg ind i æggelederen, hvor celledelingen starter. Efter ca. 8 - 12 dage består fosteret af 16 celler, også kaldet morula-stadiet, og i den størrelse kommer det ind i livmoderen. I livmoderen fortsætter celledelingen. Fosteranlægget er i den kommende uge ikke fæstnet til livmodervægen, men flyder frit omkring.

Carla har lige sneget sig med på billedet
 

Oprettet  ons, juni 05, 2019 14:06:19


HVORNÅR

Hvis du er interesseret i en hvalp, så ring på 51297022 eller send mail til birte@weimbos.dk

Birte Johansen, Dengsøvej 11, Vester Velling, 8860 Ulstrup

www.weimbos.dk/korthaar

Oprettet  ons, maj 29, 2019 18:32:00