Historie Korthår

 

Bine med hele kuldet

 

De 2 eneste tæver i kuldet Freja og Fenja 9 timer gamle

Interessen for korthår har jeg fået ved at træne med korthårfolk og set korthåren arbejde på marken..

Jeg har gået på prøver i mange år med mine weimaranere, men på markprøver er det aldrig rigtig lykkedes helt. Jeg har mange 2. og 3. præmier på weimaranerne, men jeg synes det kunne være sjovt at prøve at få 1. præmier også, og måske også prøve at deltage i en vinderklasse. Derudover har det altid været min drøm at deltage på fuldbrugsprøve,

Da Killas afløser (min gamle weimaraner tæve) skulle findes var planen at lave et kuld weimaraner hvalpe, hun havde jo gjort det godt (var dengang en af de mest præmierede weimaraner tæver i Danmark) og var en kanon jagthund. Dansk Weimaraner Klub havde imidlertid indført tvungen HD fotografering, det regnede jeg imidlertid ikke for noget problem, Killa var på det tidspunkt 6 år og i fuld vigør. Imidlertid kom resultatet retur med B på det ene og C på det andet, dvs status C. Det var en enorm skuffelse, dyrlægen sagde ved fotograferingen at Killa var HD fri, og da resultatet kom retur med status C, anbefalede han at klage til Nordisk instans, hvilket også blev gjort med samme skuffende resultat. Set i bakspejlet skulle jeg bare have fået hende fotograferet hos en anden dyrlæge, for når man har klaget til Nordisk Instans kan man ikke omfotografere (hvilket jeg ikke vidste eller var blevet gjort opmærksom på), så løbet var kørt, og jeg ville ikke avle med en hund der havde HD status C, selvom jeg godt kunne have gjort det.

Det gjorde imidlertid at jeg enten skulle ud at købe en ny weimaraner, men skuffelsen var der stadig, og den næste skulle jo også HD-fotograferes, så derfor besluttede jeg mig til at min næste hund skulle være en korthåret hønsehund, som ikke har tvungen HD-fotografering, og som jeg var blevet facineret af når den arbejdede på marken, og så er den jo korthåret, jeg vil nemlig ikke have en hund med pelspleje. Det skulle være en tæve, og den skulle være brun. Jeg ventede godt 1 år før Fenja blev født, og dermed min første korthår.